Як стати профі в спілкуванні з людьми

Кілька порад для тих, хто хоче навчитися легко і невимушено знайомитися і спілкуватися з людьми.

1. Переведіть свій смартфон в режим польоту

Так вам точно ніхто не завадить спокійно спілкуватися з людиною. І ви самі не будете відволікатися на телефон і зможете зосередитися на розмові. Нічого страшного не станеться, якщо ви відповісте на який-небудь коментар пізніше.

2. Шукайте точки дотику

Іноді буває складно завести нові знайомства. В такому випадку попросіть друзів познайомити вас з ким-небудь. Цей спосіб працює як в реальному житті, так і онлайн. Якщо у вас з чоловіком немає спільних знайомих, постарайтеся знайти близькі вам обом теми. Не бійтеся задавати питання і розповідати про себе.

3. Задавайте незвичайні питання

Люди, які обговорюють особисті теми, підсвідомо стають ближче. Запитуйте про те, що всі хочуть дізнатися, але бояться запитати. Продовжуйте розмову, задаючи додаткові питання. Багато питань, наприклад таких:
Який був самий лякаючий вчинок у твоєму житті?
Розкажи про твою найкласнішу подорож.
Чи подобається тобі твій образ і стиль життя?
Що тобі подобається більше всього на світі
?

4. Дивіться людям в очі

Прямий погляд очі в очі зблизить вас зі співрозмовником. Так ви покажете свою щиру зацікавленість. Адже не дарма кажуть, що очі – це дзеркало душі.

5. Надихайте

Велике значення має те, в якій манері ви спілкуєтеся з людьми. Примусьте співрозмовника повірити у власні сили. Підтримайте його, дайте йому пораду, розкажіть про власний досвід. Зарядіть людину енергією на нові звершення. Так ви залишите після себе позитивне враження, і людина захоче зустрітися з вами знову.

6. Розповідайте про свої інтереси і хобі

Коли ви говорите про свої улюблені справи, ви світитеся зсередини. І люди обов’язково запам’ятають ваші емоції. Діліться цікавими історіями, порадами та враженнями. У відповідь співрозмовник теж розповість вам про свої улюблені заняття.

7. Не бійтеся питати номер телефону

Якщо спілкування з кимось доставило вам справжнє задоволення, піти і назавжди попрощатися з цією людиною було б великим упущенням. Спілкування в соцмережах не завжди ефективне, адже у співрозмовника може зовсім не бути на це часу. А ось СМС навряд чи залишиться непоміченим. Тому візьміть волю в кулак і попросіть номер телефону, якщо не хочете втратити нового знайомого.

8. Не зазнавайтеся

Навіть якщо ви знамениті в певних колах і у вас є в запаси неймовірних історій, не думайте, що всі інші повинні потьмяніти в ваших променях. Але і не принижуйте себе. Не робіть з себе того, ким ви не є. Просто будьте собою.

Коментарі

Популярні публікації